نخود (Pisum sativum) نام انگلیسی خود را به طور غیر مستقیم از لاتین pisum گرفته است.
در آنگلوساکسون کلمه pise یا pisu شد.
بعداً در انگلیسی “pease” بود. به قدری بسیاری از مردم نخود آبگوشتی سبز را جمع میدانستند که اصرار میکردند صدای «s» را حذف کنند و به این ترتیب کلمه «نخود» را ساختند. نام لاتین شبیه پیسوس یونانی قدیمی یا پیسون است.
بسیاری از گونه های مختلف از دیرباز نخود قرمز ۱۴۰۱ نامیده می شده اند، به طوری که این کلمه به تنهایی قطعی نیست.
امروزه در بیشتر مناطق جنوبی ما، نخود کرمانشاه معمولاً به معنای انواع خوراکی لوبیا چشم بلبلی است.
در اشاره به چیزی که اکثر ایالات متحده به عنوان “نخود” (P. sativum) می فهمند، جنوبی می گوید “نخود انگلیسی”.
مرکز اصلی پیدایش و توسعه این نخود سفید آسیای میانه، از شمال غربی هند تا افغانستان و مناطق مجاور است.
منطقه دوم توسعه در خاور نزدیک قرار دارد و منطقه سوم شامل فلات و کوه های اتیوپی است.
در این مناطق نخود وحشی از گونه های وابسته به همراه تنوع قابل توجهی از گونه های کشت شده P. sativum یافت شده است، اما P. sativum وحشی هرگز یافت نشد.
این نخود ابتدا فقط برای دانه خشکش کشت شد برخی از واریته ها امروزه به طور گسترده برای دانه های خشک “نخود خرد شده” برای سوپ کشت می شوند.
گونه هایی که تا حدود هزار سال پیش شناخته شده بودند، دانه هایی داشتند که بسیار کوچکتر، رنگ تیره و در غیر این صورت با انواع باغ ما متفاوت بودند.
- منابع:
- تبلیغات: